simple answers for family prosperity

Χόρεψε τον έρωτα.. τραγούδα την αγάπη.. ζήσε τη ζωή..!

Aρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν’αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις.

(Όσκαρ Ουάιλντ)

Τι είναι έρωτας; Όλοι έχουμε διερωτηθεί. Όλοι τον έχουμε τραγουδήσει, τον χορέψαμε… τον ζήσαμε. Κάποιοι τον καταράστηκαν μα υπάρχουν και αυτοί που τον υμνούν κι ας πέρασε, κι ας έσβησε. Είναι επιστήμη; Είναι τελικά χημεία ή μπορεί να δικαιολογηθεί με την συμβατότητα της αύρας; Σίγουρα, ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει τον δικό του ορισμό για τον έρωτα, όμως ένα πράγμα παραμένει αντικειμενικό. Κι αυτό είναι η δύναμη του. Η σφοδρή και θυελλώδη ορμή του, που μπορεί να γκρεμίσει τα πάντα στο διάβα της. Ο έρωτας είναι απαιτητικός, είναι ζηλιάρης, κτητικός, πολλές φορές γίνεται εγωιστής και περήφανος. Μα ευτυχώς το πέρασμα του συνήθως είναι στιγμίαιο και παροδικό.

Σε αντίθεση η αγάπη, είναι ανιδιοτελής, αιώνια, πιστή και έτοιμη να προσφέρει το αίμα της καρδιάς της για να ευχαριστήσει το αγαπημένο της πρόσωπο. Ή αγαπάς φίλε μου ή δεν αγαπάς. Δεν υπάρχει σημείο κορεσμού αγάπης. Η καρδιά αμα είναι γεμάτη από άδολη και αγνή αγάπη γλιτώνει τον άνθρωπο από χίλιους θανάτους και την προσωπική του κόλαση. Όταν αγαπάς δεν περιμένεις αντάλλαγμα, δεν απαιτείς από τον άλλο, δεν ζηλεύεις. Πόσο δύσκολο όμως είναι τελικά να αγαπήσουμε έναν άνθρωπο που δεν ερωτευτήκαμε ποτέ; Μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο, γιατί πως αλλιώς μπορείς να μοιραστείς αυτό το αίσθημα της παντοτινής αγάπης;

Έρωτας και στη συνέχεια μένει η αγάπη. Αυτό λένε οι περισσότεροι και ίσως να πρόκειται για παραμύθια. Αυτά που μας αρέσουν. Σε όλους ανεξαιρέτως. Γιατί φίλοι μου, ποιος δεν θέλει να αγαπηθεί; Ποιος δεν ονειρεύεται να γίνει πρωταγωνιστής σε έναν παράφορο και παθιασμένο έρωτα; Εσείς που θέλετε… ξέρετε μήπως τί έρχεται πρώτο και τί δεύτερο; Πρώτα ερωτεύεστε και μετά αγαπιέστε, λένε… Μα, αν φεύγει ο έρωτας, που κρύβεται ο πόθος; Το πάθος που κυριέυει το κορμί και το μυαλό σε τι μεταμορφώνεται;

Μήπως όλα γίνονται ένα κουβάρι από κατανόηση, στήριξη και εμπιστοσύνη; Μην απογοητευόμαστε όμως. Υπάρχουμε κι εμείς. Οι αθεράπευτοι ρομαντικοί άνθρωποι που κρατούν την σημαία ψηλά και έχουμε σκοπό μας, τον επίγειο παράδεισο του ακαταμάχητου συνδυασμού, έρωτας και αγάπη. Και..ποιος ξέρει όμως; Ίσως κάποτε, να υπάρξει και αυτός που τελικά θα πετύχει τον αιώνιο έρωτα χωρίς να γίνει θύμα του, ή αυτός που θα αγαπήσει εφήμερα και θα ξεχάσει για πάντα όταν η πόρτα της καρδιάς κλείσει πίσω του.

Αυτό όμως είναι ζωή, να μπορείς να ζητάς, να δίνεις, να παίρνεις και απλά να βρίσκεις την δύναμη να πορεύεσε μαζί με κάποιον σε ομαλές και δύσβατες διαδρομές, μα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας τον αφελή και νεανικό έρωτα με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Προσφέροντας εμπειρίες και αναπνέοντας σοφή αγάπη με κόκκινο πάθος και λάγνα επιθυμία.

Ζήσε λοιπόν. Ζήσε χορεύοντας τον έρωτα και τραγουδώντας την αγάπη. Μην λησμονείς το παρελθόν σου, let your self to grow big!

Το καινούργιο μου βιβλίο είναι… έρωτας… αγάπη… ζωή!

trainingmamas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top